Tradesignalen

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

 

Stocktimer genereert handelssignalen op de populairste Aandelen binnen de AEX-index.

Onze handelssignalen hebben als doel nieuwe Trends te detecteren om in de betreffende richting mee te handelen. Een Tradesignaal kan Long of Short zijn. De Signalen belopen veelal tussen enkele uren tot enkele dagen.

Iedere dag wordt door ons geautomatiseerde Handelssysteem bezien of zich nieuwe Trends ontwikkelen. Onze Abonnees ontvangen hiervan telkens direct het bijbehorende Tradesignaal via de e-mail. Zie onderaan deze Pagina de uitgebreide Uitleg van de Signalen.

Meld u nu aan als Abonnee en ontvang ook al onze Tradesignalen:


9 − acht =

 

Uitleg Tradesignalen

Onze Tradesignalen komen geautomatiseerd tot stand en bevatten de volgende noodzakelijke Trading Informatie, ook wel Trading Plan genoemd:

  • Huidige Koers
  • Uiterste Instap
  • Koersdoel
  • (Moving) Stoploss

Voorbeeld Signaal LONG

“Er is een Nieuw LONG Tradesignaal ontstaan op ASML, Stoploss 247,50 (-1,00%), Koersdoel 255,00, Uiterste instap 251,00. De koers is nu 250,00”

Een SHORT Signaal ziet er hetzelfde uit als een LONG Signaal, maar dan uiteraard de andere kant op.

Koersdoel

Onze Signalen bevatten een Koersdoel van rond de 2%, gemeten vanaf de actuele Koers welke we meegeven in het Signaal (achter “De Koers is nu”). Dit Koersdoel is gelegen op een waarde waar de Koers, wanneer hij deze bereikt, normaliter zeker zijwaarts gaat fluctueren, of zelfs weer van richting gaat veranderen. Met andere woorden, in ieder geval een juist moment om weer uit te stappen, met mooie winst.

(Moving) Stoploss

Daarnaast bevat ieder Signaal een Stoploss van rond de 1%, eveneens gemeten vanaf de genoemde Actuele Koers. De Stoploss is een waarde, wanneer de Koers deze bereikt, het met het Signaal normaliter niet meer goed komt. Met andere woorden, beter om af te breken, met beperkt verlies.

Ons Systeem beziet daarnaast iedere dag dat een Signaal loopt, of de Stoploss kan worden aangescherpt. Dit heet Moving Stoploss. Hiermee worden gerealiseerde winsten veiliggesteld, en potentiële verliezen beperkt. De Stoploss wordt dus in principe nooit verruimd.

De Moving Stoploss hanteren we in principe uitsluitend bij Signalen die mooie winsten laten zien. Bij Signalen die nog geen noemenswaardige winst hebben gerealiseerd, c.q. welke op verlies staan, blijft de Stoploss ongewijzigd. Net als de Signalen, ontvangen onze Abonnees iedere aanpassing van de Stoploss per e-mail.

Soms zenden we niet een aanpassing van de Stoploss, maar een directe beëindiging van het Signaal. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als wij vinden dat het Risico van het Signaal (onverwacht) te groot wordt.

Winst/Verlies-Ratio

Wie met onze Tradesignalen werkt, ziet dat niet alle Signalen succesvol zijn. Dat hoeft ook niet. Want zoals gezegd zijn de beoogde winsten hoger dan de maximaal geaccepteerde verliezen, gemeten vanaf de genoemde Actuele Koers.

Met andere woorden: de Winst/Verlies-Ratio is hoger dan 1. Uiteraard is dit erg belangrijk, omdat we anders tegen de stroom op zwemmen.

Bij opvolging van een Signaal is het dus de bedoeling om in te stappen op een Koers welke gelijk of gunstiger is dan de genoemde Actuele Koers.

Dit laatste zal u wellicht niet altijd lukken. Teneinde in die gevallen toch een voldoende gunstige Winst/Verlies-Ratio te realiseren, speelt de Uiterste Instap een belangrijke rol. Deze is zo berekend, dat zowel het Koersdoel als de Stoploss daar even ver, circa 1,5% vanaf liggen. Het is dus raadzaam om zich in ieder geval te houden aan de Uiterste Instap.

Capital Exposure

Algemeen geldt, het is uit risico overwegingen noodzakelijk om bij het beleggen/traden altijd ook een Stoploss in te stellen via uw Trading Platform. Zoals vermeld omvat ieder Stocktimer Signaal altijd een Stoploss. Beleggen/Traden zonder automatische Stoploss is wat ons betreft volstrekt onverstandig en onverantwoord.

Soms zitten we niet met slechts 1 positie in de markt, maar met 2. Het kan dus zelfs zo zijn dat bijvoorbeeld tegelijkertijd een SHORT Signaal op Heineken, en een LONG Signaal op Philips loopt. Houd hier rekening mee als u onze Signalen volgt. Dus houd per Signaal een voldoende kleine positie aan, zodat u alle Signalen kunt opvolgen.

Zorg er verder ook voor dat u niet met uw gehele beleggingskapitaal in de markt zit, maar slechts met een bescheiden deel ervan.

Verder geldt, beleg alleen met geld dat u kunt missen.

Specificatie Instrumenten

Hieronder treft u de beschrijving aan van de Effecten welke wij volgen en in onze Tradesignalen/Stoploss-aanpassingen over communiceren. Er zijn vele Beleggingsinstrumenten waarmee in Effecten kan worden gehandeld. Zo kun je beleggen met bijvoorbeeld Opties, maar ook door gewoon de Aandelen zelf te (ver)kopen. Verder zijn er, afhankelijk van de Broker, nog meer Beleggingsinstrumenten voorhanden, zoals Turbo’s, Speeders, et cetera.

Zoals gezegd hebben onze Signalen, uitgedrukt in koersverandering, een risico van maximaal  1% (koersgaps daargelaten). Dat is een mooie zekerheid. Maar wat betekent dat nou in geld, als u onverhoopt tegen deze Stoploss aanloopt? Dat hangt af van het Instrument waarmee u handelt, en met welke Ordergrootte. In de betere Trading Platforms kunt u bij het instellen van een Trade (dus door invullen van Koersdoel, Stoploss, Instap, Ordergrootte) vooraf zien hoeveel potentiële Winst en Verlies dat zal betekenen.

Het is dus noodzakelijk om u goed te verdiepen in de Instrumenten welke u wilt gebruiken en welke Ordergrootte bij u past, want dat bepaalt welk risico u loopt met een Trade, uitgedrukt in geld.

De koersen van de AEX Aandelen zijn alle genoteerd in Euro’s per Aandeel:

 
fonds
Aalberts
Ahold
Akzo
ASML
DSM
Heineken
Philips
Randstad
Shell A
Vopak
Wolters