Trendsignalen

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

 

Stocktimer genereert handelssignalen op de Futures op de belangrijkste wereldwijde Effecten Dow Jones Industrial, Olie, Goud en Zilver, op de klassieke Landbouw-, Energie en Metaal Grondstoffen Cacao, Koffie, Katoen, Suiker, Levend Vee, Sojabonen, Tarwe, Aardgas, Gasoline, Stookolie en Koper, en op de interessante Cryptomunten Bitcoin, Tron, Cardano, Stellar, Iota en Ripple. Alle Cryptomunten en Grondstoffen (Spot Prices) die we volgen, en uiteraard de Dow Jones, zijn genoteerd in US Dollars, waarmee de Crypto’s en de Dow afdoende zijn geïdentificeerd. Voor de Grondstoffen, waarbij naast de valuta waarop ze worden afgerekend, ook nog geldt het gewicht of volume, geven we onderstaand aan wat we precies volgen:

Onze handelssignalen hebben als doel nieuwe Trends te detecteren om in de betreffende richting mee te handelen. Daarom heten ze Trendsignalen. Een Trendsignaal kan Long of Short zijn. De Signalen belopen veelal tussen enkele dagen tot weken.

Iedere week wordt door ons geautomatiseerde Handelssysteem bezien of zich nieuwe Trends ontwikkelen. Onze Abonnees ontvangen hiervan telkens direct het bijbehorende Trendsignaal via de e-mail. Zie onderaan deze Pagina de uitgebreide Uitleg van de Signalen.

Meld u nu aan als Abonnee en ontvang ook al onze Trendsignalen:


2 × acht =

 

Uitleg Trendsignalen

Onze Trendsignalen komen geautomatiseerd tot stand en bevatten de volgende noodzakelijke Trading Informatie:

  • Uiterste Instap
  • Koersdoel
  • (Moving) Stoploss

Voorbeeld Signaal Long

LONG Trendsignaal op AEX-index – Instap onder 489,1, Target 503,8, Stoploss 474,2, MSL Factor 3,7. Momenteel is de koers 486,57

Voorbeeld Signaal Short

SHORT Trendsignaal op AEX-index – Instap boven 484,1, Target 469,3, Stoploss 499,0, MSL Factor 3,7. Momenteel is de koers 486,57

Winst/Verlies-Ratio – De Trading Informatie wordt zodanig vastgesteld, dat de Potentiële Winst minstens even groot is als het Potentiële Verlies. U ziet dit in de Voorbeelden terug, Koersdoel en Stoploss bedragen beide circa 15 punten.

Moving Stoploss –  Iedere volgende dag dat een Trendsignaal nog doorloopt, wordt de Stoploss verkleind met 25%, zodat mettertijd het Potentiële Verlies afneemt en op dag 5 al 0 bedraagt, en daarna zelfs alleen nog maar Winst betekent. Deze verkleining wordt in koerspunten weergegeven als de MSL Factor. In bovenstaande Voorbeeld Long: Op dag 2 wordt de Stoploss (474,2 + 3,7 =) 477,9, op dag 3 is het 481,6, op dag 4 dan 485,3 en op dag 5 is de Stoploss 489,0, (door afrondingen ongeveer) gelijk aan de Uiterste instap. Op dag 6 ligt de Stoploss al op 492,7, op dag 7 bedraagt deze 496,4, dat is dus al hoger dan de Uiterste instap, zodat er (afgezien van een onverhoopte Openingsgap) alleen nog maar met Winst kan worden afgesloten. U kunt via uw Trading Platform dagelijks de Stoploss aanpassen. Bij trading/beleggen is verlies minimaliseren minstens zo belangrijk als winst maximaliseren. De Moving Stoploss heeft daarom dus meerdere doelen: Behaalde Winst op redelijke wijze veiligstellen, en aan de andere kant het Risico op realistische wijze verlagen.

Dynamische Tradegrootte – Als het Koersverloop grotere beweeglijkheid vertoont, zijn er grotere bewegingen te verwachten, zowel opwaarts als neerwaarts. Hierbij geldt ook dat Aandelen gemiddeld beweeglijker zijn dan Indexen. Bij grotere beweeglijkheid zal daarom zowel de Target als de Stoploss groter zijn dan wanneer er sprake is van kleinere beweeglijkheid, want er is enerzijds meer Winst te behalen, maar anderzijds is er ook meer risico dat de Stoploss tussentijds bij een vervelende koersuitschieter onterecht wordt bereikt, terwijl daarna alsnog de Target wordt bereikt. Voor de beeldvorming: de Target en Stoploss van een Trendsignaal ligt normaliter ergens tussen of rond de 2 en 4%. In minder beweeglijke tijden bedragen Koersdoel en Stoploss in de Voorbeelden dus niet 15, maar bijvoorbeeld 12 punten, en in tijden van hogere volatiliteit kunnen ze bijvoorbeeld 18 bedragen.

Tussentijdse Beëindiging Signaal

Een Trendsignaal eindigt zoals gezegd zodra het Koersdoel is bereikt, of onverhoopt de (Moving) Stoploss wordt bereikt. Met de nodige regelmaat echter, beëindigt Stocktimer het Signaal voortijdig. Dit gebeurt als belangrijke geopolitieke of (macro-)economische issues mogelijk gaan opspelen, waardoor op de beurzen de kaarten mogelijk opnieuw gaan worden geschud. Het weekend is wat dit betreft nogal berucht. Ook deze Tussentijdse beëindigingen ontvangt u als Abonnee uiteraard direct via de e-mail. Check uw e-mail dan ook iedere dag even, en zeker iedere vrijdag.

Capital Exposure – Deze vraag dient u zelf in te vullen. Wij zeggen er wel kort enkele dingen over, omdat winst en verlies elkaar bij beleggen/traden afwisselen:

a. Reserveer alleen geld voor beleggen/traden dat u kunt missen.

b. Loop over niet meer dan 10% van dat geld dat u kunt missen tegelijkertijd risico. Let op: risico is iets anders dan inleg. Bij bepaalde beleggingsinstrumenten kunt u namelijk meer dan uw inleg verliezen! Kijk voor het risico dat u loopt dus niet alleen naar uw inleg, maar vooral ook naar het geld dat u verliest als de koers de Stoploss onverhoopt raakt. En als u tegelijkertijd in meerdere effecten handelt, dient dit totale maximale risico dus ook over deze posities verdeeld te zijn, teneinde in totaal niet meer dan 10% te bedragen). Zo voorkomt u dat u a. in de financiéle problemen kunt komen, en b. dat u als belegger/trader snel weer klaar bent.

Voorbeeld “Goed”: u kunt 10.000 euro missen voor beleggen/traden. U heeft een trade lopen op de AEX-index die, wanneer de koers de Stoploss onverhoopt raakt, u niet meer dan 1.000 euro kwijt bent, en dus nog 9.000 euro over hebt om op beheerste wijze te kunnen doorgaan.

Voorbeeld “Fout”: u kunt 10.000 euro missen voor beleggen/traden. U heeft een trade lopen op de AEX-index die, wanneer de koers de Stoploss onverhoopt raakt, u 5.000 euro kwijt bent, en dus nog slechts de resterende 5.000 euro over hebt om te kunnen doorgaan. Uitgaande van dezelfde tradegrootte wordt het dus Alles of Niets, bepaald niet beheerst en zeker geen prettig gevoel. Want wanneer ook de volgende trade onverhoopt fout zou aflopen, dan bent u er dus inderdaad snel klaar mee.