Trendsignalen

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

 

Stocktimer genereert handelssignalen op de AEX-index en de Amerikaanse S&P 500 en de circa 25 populairste Aandelen binnen deze indexen.

Onze handelssignalen hebben als doel nieuwe Trends te detecteren om in de betreffende richting mee te handelen. Daarom heten ze Trendsignalen. Een Trendsignaal kan Long of Short zijn. De Signalen belopen veelal tussen enkele dagen tot veelal enkele weken.

Iedere dag wordt door ons geautomatiseerde Handelssysteem bezien of zich nieuwe Trends ontwikkelen. Onze Abonnees ontvangen hiervan telkens direct het bijbehorende Trendsignaal via de e-mail. Zie onderaan deze Pagina de uitgebreide Uitleg van de Signalen.

Meld u nu aan als Abonnee en ontvang ook al onze Trendsignalen:


vijf + = 14

 

Uitleg Trendsignalen

Onze Trendsignalen komen geautomatiseerd tot stand en bevatten de volgende noodzakelijke Trading Informatie, ook wel Trading Plan genoemd:

  • Huidige Koers
  • Uiterste Instap
  • Stoploss

Voorbeeld Signaal Short

“Er is een Nieuw LONG Trendsignaal ontstaan op ABN, Stoploss 15,76, Uiterste instap 16,24. De koers is nu 16,01.”

Een SHORT Signaal ziet er hetzelfde uit als een LONG Signaal, maar dan uiteraard de andere kant op.

Moving Stoploss

De Trendsignalen bevatten inderdaad geen vast Koersdoel. Trends kunnen namelijk lang aanhouden, en juist die lange trends beogen we zo lang als die continueren te volgen, want juist deze leveren formidabele winsten op. Dit noemen wij The Big Fishes. Een vast Koersdoel kapt deze grote potentiële winsten af. Vandaar dat we deze niet hanteren bij de bepaling wanneer het Signaal weer moet worden beëindigd.

In plaats hiervan beziet ons Systeem iedere dag dat een Signaal loopt, of de Stoploss kan worden aangescherpt. Dit heet Moving Stoploss. Hiermee worden gerealiseerde winsten veiliggesteld, en potentiële verliezen beperkt. De Stoploss wordt dus in principe nooit verruimd.

De Moving Stoploss hanteren we in principe uitsluitend bij Signalen die mooie winsten laten zien. Bij Signalen die nog geen noemenswaardige winst hebben gerealiseerd, c.q. welke op verlies staan, blijft de Stoploss ongewijzigd. Net als de Signalen, ontvangen onze Abonnees iedere aanpassing van de Stoploss per e-mail.

Soms zenden we niet een aanpassing van de Stoploss, maar een directe beëindiging van het Signaal. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als wij vinden dat het Risico van het Signaal (onverwacht) te groot wordt.

Winst/Verlies-Ratio

Wie met onze Trendsignalen werkt, ziet dat niet alle Signalen succesvol zijn. Dat hoeft ook niet. Want zoals gezegd ligt de focus op de lange Trends, The Big Fishes. Deze beogen winsten van 7% en meer.

De Verliestrades worden door de (Moving) Stoploss afgekapt met maximaal circa 2 tot 3% verlies. Dit heet bij Stocktimer Vlekjes wegwerken.

Per saldo is er dus zelfs al mooie winst, als maar 1 op de 2 Signalen succesvol zijn.

Teneinde deze gunstige Winst/Verlies-Ratio te realiseren, speelt de Uiterste Instap een belangrijke rol. Deze is zo berekend, dat de Stoploss daar circa 2 tot 3% vanaf ligt. De Uiterste Instap is niet een keiharde grens, maar wil zeggen dat het Signaal bij instap tot rond dat koersniveau in ieder geval een klein potentieel verlies behelst. Ver afwijken van de Uiterste Instap is niet verstandig, omdat de Stoploss dan te ver weg is komen te liggen en de succeskans te klein wordt ten opzichte van het potentiële verlies.

Capital Exposure

Algemeen geldt, het is uit risico overwegingen noodzakelijk om bij het beleggen/traden altijd ook een Stoploss in te stellen via uw Trading Platform. Zoals vermeld omvat ieder Stocktimer Signaal altijd een Stoploss. Beleggen/Traden zonder automatische Stoploss is wat ons betreft volstrekt onverstandig en onverantwoord.

Vaak zitten we niet met slechts 1 positie in de markt, maar met meerdere, met een maximum van 5. Dit niet alleen uit oogpunt van spreiding, maar ook simpelweg omdat er vaak meerdere mooie Tradekansen zijn. Houd hier rekening mee als u onze Signalen volgt. Dus houd per Signaal een voldoende kleine positie aan, zodat u alle Signalen kunt opvolgen.

Zorg er verder ook voor dat u niet met uw gehele beleggingskapitaal in de markt zit, maar slechts met een bescheiden deel ervan.

Verder geldt, beleg alleen met geld dat u kunt missen.

Specificatie Instrumenten

Hieronder treft u de beschrijving aan van de Effecten welke wij volgen en in onze Trendsignalen/Stoploss-aanpassingen over communiceren. Er zijn vele Beleggingsinstrumenten waarmee in Effecten kan worden gehandeld. Zo kun je in Aandelen(indexen) beleggen met bijvoorbeeld Opties, maar ook door gewoon de Aandelen zelf te (ver)kopen. Verder zijn er, afhankelijk van de Broker, nog meer Beleggingsinstrumenten voorhanden, zoals ETF’s, Turbo’s, Speeders, (Index)Futures, et cetera.

Zoals gezegd hebben onze Signalen, uitgedrukt in koersverandering, een risico van maximaal  2% (koersgaps daargelaten). Dat is een mooie zekerheid. Maar wat betekent dat nou in geld, als u onverhoopt tegen deze Stoploss aanloopt? Dat hangt af van het Instrument waarmee u handelt, en met welke Ordergrootte.

Voorbeeld: met de Future genaamd AEX, kan gehandeld worden op de AEX-index. Met een Ordergrootte 1 (dus met 1 Future) betekent 2% koersverandering van de AEX-index circa 2000 Euro winst dan wel verlies op uw banksaldo. Wanneer dit teveel risico is, kan beter gekeken worden of u op de AEX-index kunt handelen met producten als Opties of ETF’s, waar met kleinere bedragen kan worden gehandeld.

Het is dus noodzakelijk om u goed te verdiepen in de Instrumenten welke u wilt gebruiken en welke Ordergrootte bij u past, want dat bepaalt welk risico u loopt met een Trade, uitgedrukt in geld.

Aandelen en Aandelenindexen

De koersen van de AEX-index en de Aandelen daarbinnen zijn alle genoteerd in Euro’s per Aandeel:

 
fonds
AEX-index
Aalberts
ABN
AEGON
Ahold
Akzo
Arcelor
ASML
DSM
Heineken
ING
KPN
NN
Philips
Randstad
Shell A
Vopak
Wolters

De koersen van de Amerikaanse S&P 500 Index en de Amerikaanse Aandelen zijn alle genoteerd in Amerikaanse Dollars (USD) per Aandeel:

 
FONDS
SP500
apple
boeing
caterpillar
coca cola
goldman sachs
procter and gamble
walmart
microsoft
mc donalds
american express
pfizer
home depot
exxon
nike
walt disney