Weekoverzicht – Is u alweer bijna klaar, mr. S&P?

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish


Wereldeconomie

Afgelopen week was, na de forse verliezen in het begin van deze prachtige krokusmaand, een herstelweekje. Olie, Goud, Eurostoxx, Hang Seng, allemaal stegen ze. En natuurlijk de Amerikaanse S&P 500, want waar het gaat om stijgen, nou, daar is deze neurotische index altijd wel van de partij. En hoe, volgens het beproefde recept van afgelopen jaren, iedere dag een hoger slot, als door een leeuw achternagezeten. Zelfs de Bitcoin steeg mee nota bene, zo toont ons de grafiek.

CropperCapture[259]
Vorige week schreven we al, dat tegenwoordig bij een daling gewoon alles daalt, en bij een stijging vice versa. Dus niet alleen aandelenindexen, maar en passant ook commodities. Eigenlijk een zorgwekkende ontwikkeling, lijkt beetje op stupid money, maar is dat niet helemaal. De beurzen staan al jaren niet meer onder regime van de Wet der Grote Getallen, maar van een select clubje algoritme-gestuurde marktmanipulatoren. Indexkoersen volgen niet meer de onderliggende Aandelen, maar Aandelen ressorteren onder de indexfutures.

AEX Aandelen

Ook de AEX-index steeg leuk mee. De basis voor een vervolg van de uptrend verzwakt echter steeds meer. Momenteel zitten er volgens de Ichimoku Methode nog maar 11 AEX Aandelen in een uptrend, en dus al 14 in een downtrend. Ook de AEX-index zit technisch al in een downtrend, waar alleen een dagslot boven de pakweg 545 dit nieuwe tij kan keren.

CropperCapture[260]
Aalberts, NN Group, Philips, Unibail, Unilever, RELX en Wolters Kluwer, ze sorteren momenteel voor om mogelijk een leuke snoekduik te maken komende weken. Vooral Aalberts, RELX en Philips staan al mooi hoog wat dit betreft. Vraag is dus niet echt óf, maar wannéér we Short kunnen instappen. Deze vraag is afhankelijk van die andere vraag aan het Loeder Aller Indexen: Is u alweer bijna klaar met stijgen, mr. S&P?

Volgende week woensdag Q4 Cijfers Wolters Kluwer, alsmede belangrijke macrocijfers uit Duitsland en Frankrijk, en FED notulen. Donderdag ECB notulen alsmede macrocijfer uit Duitsland.

Wij houden de AEX Aandelen ook komende week voor onze Abonnees weer in de gaten. En als we een mooie Kans zien, dan ontvangen zij die met de bijbehorende Trade Info in hun e-mailbox. Wilt u ook onze Trade Kansen ontvangen, meld u dan nu aan voor een voordelig Abonnement.

CropperCapture[261]
CropperCapture[262]
CropperCapture[263]
CropperCapture[264]

 

Reacties zijn gesloten.