Stocktimer Weekoverzicht Wereldeconomie – Nu Long SP500 of wachten op Short-Kans Eurostoxx50?

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish


In navolging van de Europese Indexen daalden deze week ook de Amerikaanse en Chineze beurs hard. De belangrijkste Aandelenindexen Wereldwijd zijn daarmee binnen pakweg anderhalve week 10% gecorrigeerd, waarbij vooral de Uptrend waarin deĀ  Europese indexen zich bevonden al stevige averij heeft opgelopen, zo niet al gedraaid is naar Neerwaarts of tenminste naar Changing. Afgelopen vrijdag belandde de S&P 500 intraday nog in een vrije val ruim onder het belangrijke koersniveau 2575, waarmee ook de lange Uptrend waarin deze Index zich tot dusverre bevindt technisch voorbij zou zijn. Echter, in de laatste uren van de Amerikaanse beurs Spoot de koers werkelijk omhoog om uiteindelijk weer ruim boven dat belangrijke niveau de dag en de week af te sluiten.

De komende week moet uitwijzen of de draai op de S&P 500 van afgelopen vrijdag Resurrection Day betekent, ergo dat nu met een heftige Spike De Bodem is gezet, of dat het slechts nog een wanhopige stuiptrekking was, voordat het Onvermijdelijke Onheil ook de Amerikaanse beurs raakt. Voor wie uitgaat van het eerste, dus Long denkt, is het van belang dat de S&P 500 wel boven de 2575 blijft sluiten, want eronder is het dus ook voor deze Index technisch einde Uptrend. Dan kan er in korte tijd nog wel meer van de koers af, maar nu Short inspringen lijkt ons eigenlijk alleen iets voor stuntmannen met een sterk hart. Voor wie het eerst nog even aan wil zien, als de Indexen komende dagen inderdaad weer stijgen, dan kan er anderzijds een mooie Short-Kans ontstaan op de Eurostoxx 50, bij een koers van deze Index richting 3500.

CropperCapture[246]
Opvallend is overigens, maar de afgelopen jaren na de crisis gebruikelijk geworden, dat met de daling van de Indexen, bijvoorbeeld bepaalde Grondstoffen in reactie niet stijgen. Deze Logica bestond voor de crisis van 2008 decennia lang, maar is dus niet geldig in de huidige situatie, waarin de beurzen staan onder regime van geldcreatie in bizarre proporties door centrale banken. De daling van de afgelopen dagen wordt ingegeven door (gevreesde) Rentestijging. Het geld wat uit Indexen/Aandelen wordt gehaald, roteert dus niet zomaar richting bijvoorbeeld Goud. Wellicht wel naar Obligaties, of trekt men zoals gebruikelijk de laatste jaren, bij dreigend gevaar gewoon het geld uit Whatever welk Effect, om het later, bij geweken gevaar, weer terug te dumpen in Whatever welk Effect?

CropperCapture[254] CropperCapture[255]

Reacties zijn gesloten.