Trendsignaal – Hervatting Downtrend voor Aalberts?

Onze Verwachtingen voor Aalberts

De koers van het aandeel Aalberts startte de eerste maanden van dit jaar een langere termijn Downtrend, doch steeg in maart fors van intraday 38,73 naar 44,85, en zakte daarna weer terug naar 39,91. De koers dobbert de laatste weken wat rond de 41,5. Vanuit oogpunt van Fibonacci Retracements en de Ichimoku grafiek levert dit enkele meest voor de hand liggende scenario’s op: de koers zal komende tijd terugkeren naar 38,73, en de Downtrend zal daarmee worden hervat.

CropperCapture[320]

Onderliggende Technische Analyse

Met de daling naar 39,91 werd ook op basis van dagslot teruggekeerd tot onder het 62,8% Fibonacci Level (lichtblauwe lijn) van de eerdere stijging. Vanuit de Fibonacci methode maakt dat een complete terugkeer aannemelijk naar de oorspronkelijke bodem, dus 38,73 (donkerblauwe lijn onderaan).

Deze terugkeer impliceert dat de Ichimoku Lagging lijn (paarse lijn, eindigend in het midden van de grafiek iets onder 42) onder de Ichimuku Cloud (gebied tussen de kronkelende roze en eveneens kronkelende donkerblauwe lijn) terecht zal komen. Een dagslot onder deze Cloud, dus onder circa 41, betekent binnen de Ichimoku methode dat er geen sprake meer is van een Trading market, maar dat er dan technisch sprake zal zijn van een Downtrend.

Ons Trendsignaal

Hoe op basis hiervan op de wat kortere termijn te handelen? Een Tradingplan bestaat uit een Visie, een Instapzone, een Koersdoel, een Stoploss en Money Management. De Visie is dat we uitgaan van een koersdaling komende tijd: Short derhalve. Het Koersdoel noemden we al, 38,73. Voor de Stoploss gaan we uit van het onverhoopte geval dat onze Visie niet mocht kloppen. Mocht dus de recente daling van 44,85 naar 39,91 eveneens voor meer dan 62,8% worden teruggedraaid, de koers komt dan boven 43 (lichtblauwe lijn), dan wordt een terugkeer naar 44,85 het meest aannemelijk. Als Stoploss geldt dus intraday 43. Rest ons nog de Instapzone te bepalen. Uitgangspunt vanuit Money Management is dat de potentiële winst niet kleiner mag zijn dan het potentiële verlies, dus wat is het midden van Koersdoel en Stoploss? Dat is 40,9. De Instapzone ligt dus idealiter boven circa 40,9.

De koers is nu op moment van schrijven 41,8. Een leuk moment dus om de koers van Aalberts eens te volgen. Zodra wij een mooi Instapmoment, zien, ontvangen onze Abonnees deze via de e-mail.

Ontvang al onze Trendsignalen en Swingtrade Signalen per e-mail. Meld u nu aan voor een Voordelig Abonnement.

Reacties zijn gesloten.