Trendsignaal – Einde Uptrend voor Heineken?

Onze Verwachtingen voor Heineken

De koers van het aandeel Heineken bevond zich de afgelopen maanden in een langere termijn Uptrend, en steeg begin voorjaar fors van intraday 84,06 naar 90,58, maar zakte daarna terug naar 85,98. De koers dobbert de laatste weken wat rond de 87. Vanuit oogpunt van Fibonacci Retracements en de Ichimoku grafiek levert dit enkele meest voor de hand liggende scenario’s op: de koers zal komende tijd terugkeren naar 84,06, en de Uptrend zal daarmee ten einde komen.

CropperCapture[318]

Onderliggende Technische Analyse

Met de daling naar 85,98 werd ook op basis van dagslot teruggekeerd tot onder het 62,8% Fibonacci Level (lichtblauwe lijn) van de eerdere stijging. Vanuit de Fibonacci methode maakt dat een complete terugkeer aannemelijk naar de oorspronkelijke bodem, dus 84,06 (donkerblauwe lijn onderaan).

Deze terugkeer impliceert dat de Ichimoku Lagging lijn (paarse lijn, eindigend in het midden van de grafiek iets onder 87) onder de Ichimuku Cloud (gebied tussen de kronkelende roze en eveneens kronkelende donkerblauwe lijn) terecht zal komen. Een dagslot onder deze Cloud, dus onder circa 85,5, betekent binnen de Ichimoku methode dat er geen sprake meer is van een Uptrend, maar dat er dan sprake zal zijn van een Downtrend of Trading market.

Ons Trendsignaal

Hoe op basis hiervan op de wat kortere termijn te handelen? Een Tradingplan bestaat uit een Visie, een Instapzone, een Koersdoel, een Stoploss en Money Management. De Visie is dat we uitgaan van een koersdaling komende tijd: Short derhalve. Het Koersdoel noemden we al, 84,06. Voor de Stoploss gaan we uit van het onverhoopte geval dat onze Visie niet mocht kloppen. Mocht dus de recente daling van 90,58 naar 85,98 eveneens voor meer dan 62,8% worden teruggedraaid, de koers komt dan boven 88,83 (lichtblauwe lijn), dan wordt een terugkeer naar 90,58 het meest aannemelijk. Als Stoploss geldt dus intraday 88,83. Rest ons nog de Instapzone te bepalen. Uitgangspunt vanuit Money Management is dat de potentiële winst niet kleiner mag zijn dan het potentiële verlies, dus wat is het midden van Koersdoel en Stoploss? Dat is 86,44. De Instapzone ligt dus idealiter boven circa 86,44.

De koers is nu op moment van schrijven 86,50. Een leuk moment dus om de koers van Heineken eens te volgen. Zodra wij een mooi Instapmoment, zien, ontvangen onze Abonnees deze via de e-mail.

Ontvang al onze Trendsignalen en Swingtrade Signalen per e-mail. Meld u nu aan voor een Voordelig Abonnement.

Reacties zijn gesloten.