Beurzen Weekoverzicht Wereldwijd

De AEX-index stoeide de afgelopen dagen met de Zone 552 – 547, hier liggen resp. het 38,2% Fibonacci Level van de stijging vanaf maart jl., en het 200 Daags gemiddelde. Het komende kwartaalcijferseizoen deze weken zal de vervolgrichting bepalen. Boven 552 kan de koers terug naar de afgelopen top op 572, en mogelijk weer het lange termijn opwaarts trendkanaal weer inklauteren, teneinde de bovenkant van dat kanaal, 610, aan te vallen. Mocht het de andere kant op gaan, neerwaarts, onder 547, liggen dan eerste steunzones rond 540 en 520. Momenteel liggen de Sectoren er nog verdeeld bij.

CropperCapture[364]

Eerste Nederlandse kwartaalcijfers komen over ruim een week, in de week van 16 juli. Komende week donderdag komt de ECB, en de Amerikaanse FED ook, met mogelijk richtinggevend nieuws. Afgelopen week veerden de Europese indexen op.

CropperCapture[363]

 

De Amerikaanse idem dito, alsmede de Euro/Dollar, Olie en Goud. Afgelopen week was er een meevallend banenrapport. Enig macro-economisch verband tussen de aandelenindexen, valuta en grondstoffen lijkt, zoals wel vaker afgelopen jaren, te ontbreken. Blijkbaar zijn andere ontwikkelingen meer van belang. Alleen de Chinese beurs daalde. Wellicht zijn de handelsperikelen tussen China, USA en Europa die andere ontwikkelingen. Deze kunnen komende week maandag, woensdag en vrijdag richtingbepalend zijn. Tot slot, Bitcoin probeerde afgelopen week op 6000 een bodem neer te zetten.

CropperCapture[365]

Zeg maar gerust, een enerverend weekje voor de boeg!

Reacties zijn gesloten.