AEX-index sluit voor 9e dag hoger

Het is een saai fenomeen, wat helaas wat al te vaak voorkomt. De AEX-index kruipt al dagenlang met babystapjes omhoog. Kunstmatig met geen enkele dag even een lager slot. Iedereen die de index een beetje kent, weet twee dingen: het kan nog wel een paar dagen duren, dat babygestijg, én op een zeker moment komt de Man met de Hamer die deze babywinstdagjes ineens wegvaagt met een grote rode Candle. Het is dus niet alleen een saai fenomeen, het is ook een fenomeen waar veel beleggers niets mee opschieten, want voor je het doorhebt, is weg je winst.

CropperCapture[317]

In ons eerdere artikel van 8 mei jl. gaven we al aan dat er een Koersdoel geldt voor de AEX-index rond 572, en op het moment dat dat zo is, gaat de index op stationair, heel langzaampjes omhoog. Dat is nu dus weer eens het geval, precies boven de onderkant (gele lijn) van het Opwaartse Trendkanaal.

Tot dusver toont ons de Stocktimer Trendindicator dat de stijging van de afgelopen dagen nog steeds voldoende wordt ondersteund door het geheel aan Aandelen in de index. Boven de gele lijn blijft 572 aan de horizon zichtbaar. Maar als de Man met de Hamer een Dagslot forceert onder deze gele lijn (560), dan is 552 snel nabij.

Reacties zijn gesloten.