Aex Avond Update

De AEX-index sloot vandaag met een koers van 552,6 de dag af op een belangrijk niveau. Hier ligt namelijk de vorige bodem van vier weken geleden, alsmede het 38,2% Fibonacci Level over de stijging vanaf de bodem naar de top rond 572 van vijf weken geleden, alsmede de onderzijde van de Ichimoku Cloud.

Wanneer de index komende dagen lager gaat, dan prijkt 545 aan de kim, op welk niveau het kopende deel van de markt zal samensmeden om een halfmast patroon te bewerkstelligen, teneinde de koers -op termijn- richting 620 te stuwen.

Wanneer echter de koers komende dagen juist hogere regionen bezoekt, dan is de vorige tussentop rond 568 goed om in de gaten te houden. Boven die top zal het kopende deel van de markt trachten een dubbelbodem patroon neer te zetten, met als koersdoel 582.

In beide opwaartse scenario’s is de gele onderlijn van het opwaartse lange trendkanaal rond 570 uiteraard een belangrijke horde die men dan zal moeten uitnemen.

Voor een neerwaarts scenario moet gekeken worden naar 545. Als in het eerste opwaartse scenario de koers juist onder 545 zakt, dan is 537 goed om in de gaten te houden. Onder dit 62,8% Fibonacci Level prijkt dan op termijn 520 weer aan de horizon.

CropperCapture[347]

Reacties zijn gesloten.