TA Tips

De TA (Technische Analyse) Tips bevatten heldere Trade Informatie voor wie graag zelf overdag de beurs in de gaten houdt. Onze Abonnees ontvangen de TA Tips via e-mail ‘s avonds, in het weekend of doordeweeks overdag. De TA Tips gaan over de situatie dat een Aandeel of de AEX-index in de afgelopen weken een behoorlijke opwaartse of neerwaartse beweging heeft laten zien, en nu sinds enige dagen aan het consolideren is. Dit wil zeggen, dat het Aandeel/Index op dat moment in afwachting is van de volgende, grote beweging.

Of die volgende beweging opwaarts (Long) of neerwaarts (Short) is, daarover geven de TA Tips geen uitsluitsel. Dit wordt duidelijk aan de hand van het koersverloop de dagen erna. De TA Tips beschrijven een Long Scenario én een Short Scenario, met in beide gevallen de Voorwaarde (de Instap) waaraan de koers moet voldoen om het betreffende Scenario geldig te laten worden.

Onze Abonnees bezien overdag zelf wanneer aan de Voorwaarde wordt voldaan. En wanneer aan een Voorwaarde wordt voldaan, dan hoeven ze op dat moment niet ook nog eens na te gaan denken over Koersdoel en Stoploss, want ook die staan al genoemd in de TA Tip. Een erg handig Werklijstje derhalve, omdat daarmee al het “Huiswerk” al is gemaakt.

Voorbeeld TA Tip

TA Tip

De koers van Ahold Delhaize liet de afgelopen tijd een daling zien van 2,30 euro, oftewel 11,49%. De grafiek laat nu een consolidatiepatroon zien tussen 19,57 en 18,96.  Er zijn voor de komende dagen tot weken twee interessante tradescenario’s, welke beide anticiperen op een koersbeweging van 0,81 euro, wat procentueel neerkomt op 4,2%.

Long Scenario: Een opwaartse uitbraak uit dit patroon is goed om in de gaten te houden zodra de koers boven 19,58 uitbreekt. Het koersdoel hiervan is 20,39. De stoploss die hierbij past is 18,96. Het aandeel sloot op 19,17. Teneinde een voldoende gunstige Winst/Verlies-Ratio te hebben, kan tot uiterlijk 19,68 nog worden ingestapt.

Short Scenario: Een neerwaartse uitbraak daarentegen uit dit patroon wordt interessant om te bezien zodra de koers onder 18,96 uitbreekt. Het koersdoel dan is 18,15, met een bijpassende stoploss op 19,58. Een voldoende gunstige Winst/Verlies-Ratio is er nog bij uiterste instap boven 18,85.