Swing Tradesignalen

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Onze Swingtrade Signalen ontstaan op de Nederlandse AEX-index, alle 25 Aandelen welke genoteerd zijn aan deze index (dus de Aandelen ASML, ING, Shell, Unilever, Philips, Ahold en alle resterende 19 kleinere Aandelen), alsmede op de CAC 40, de DAX en de Eurostoxx 50.

De Signalen zijn Long of Short, en belopen normaliter circa enkele dagen tot uiterlijk een week. In de regel ontstaan er iedere week Signalen. De Swing Tradesignalen zijn bedoeld voor de wat actievere traders die dagelijks, overdag of ’s avonds, circa een half uur op de beurs actief willen en kunnen zijn.

Stocktimer verstrekt de Signalen tijdens de reguliere handelsuren, zo veel mogelijk tussen 11:00 en 14:00 uur, via e-mail aan haar Abonnees. De Signalen bevatten alle Trade Informatie die nodig is, dus uiterste Instapkoers, Koersdoel en (Moving) Stoploss. In een deel van de gevallen geldt nog een Voorwaarde. Lees verderop deze pagina meer over de Voorwaarde, alsmede over de Uiterste instapkoers. Er is in de regel altijd ruime tijd (u moet denken aan enkele kwartieren tot uren) om het Signaal nog voldoend aan de Instapkoers op te kunnen volgen. Heel makkelijk dus.

De Signalen hebben in de regel een Stoploss van circa 1,5% en een Koersdoel van circa 3%. In andere woorden: de Winst/Verlies-Ratio is, voldoend aan de uiterste Instap, altijd circa 1,5 tot 2,0. Tevens bevat het Signaal een zogenaamde Moving Stoploss Factor, uitgedrukt in koerspunten. Met deze Factor wordt iedere dag óf de Stoploss verkleind, óf het Koersdoel verkleind. Iedere dag dat de Slotkoers zich bevindt tussen de Uiterste instap en het Koersdoel (dit is uiteraard gunstig), wordt de Stoploss verkleind met de Moving Stoploss Factor, waarmee iedere dag dat het Signaal gunstig verloopt, het Risico van het Signaal wordt verkleind, en de Winst/Verlies-Ratio nog verder verbetert. In het andere geval, iedere dag dat het Dagslot zich bevindt tussen de Uiterste instap en de Stoploss (dit is mogelijk ongunstig), wordt het Koersdoel verkleind met de Moving stoploss Factor, waarmee de kans op het bereiken van het (bescheidener) Koersdoel wordt verbeterd. Zie onderstaand Voorbeeld Swingtradingsignaal.

De Signalen zijn te volgen met Hefboomproducten als Opties, ETF’s en Turbo’s. Ieder beleggingsinstrument heeft zijn eigen karakteristieken en risico’s. Anderzijds heeft u een bepaalde som beschikbaar voor beleggen. Hoe dit verantwoord op elkaar te passen? Lees verderop deze pagina meer hierover.

We grijpen in principe niet in, in het verloop van een Signaal. Dat hoeft ook niet, immers de Signalen bevatten alle informatie die nodig is. Maar er zijn soms evidente situaties dat we dat wel doen. Bijvoorbeeld als een Signaal op vrijdag op mooie winst staat, maar nog net niet het Koersdoel heeft bereikt. Het kan dan zijn dat we vrijdagmiddag via e-mail aangeven het Signaal te sluiten, om niet Over Weekend te hoeven gaan met alle risico’s van dien, versus de kans om nog slechts wat bescheiden extra winst te kunnen behalen.

Voorbeeld Swingtradingsignaal

Long Signaal op DSM Koninklijke Instap onder 81,34 Koersdoel 83,21 Stoploss 80,39 Msl Factor 0,37

Uitleg van dit voorbeeld

Op het moment dat wij dit Long Signaal via de e-mail zouden verstrekken, zal de actuele Koers op dat moment idealiter voldoen aan de Instap, dus liggen onder 81,34. Op de dag van verstrekking zijn Koersdoel en Stoploss zoals aangegeven in het Signaal. Als het Signaal op die eerste dag nog niet het Koersdoel of Stoploss heeft bereikt, maar die dag wel sloot boven de Uiterste instap (dit is gunstig), dan geldt voor de tweede dag 0,37 hogere Stoploss, dus 80,76. Hiermee wordt het Risico van het Signaal met 38% verminderd, en verbetert de Winst/Verlies-Ratio van 2,0 naar 3,2.

In het mogelijk ongunstiger geval, als op deze eerste dag de Koers nog sloot onder de Uiterste instap, dan geldt voor de tweede dag een 0,37 lager Koersdoel, dus 82,84. Hiermee blijft het Risico van het Signaal gewoon gelijk (immers de Stoploss blijft ongewijzigd), maar vermindert de Winst/Verlies-Ratio van 2,0 naar 1,6. Nog altijd niet verkeerd, want nog ruim boven 1,0. Als in dit geval ook dag drie eindigt onder de Instap, dan wordt de Ratio 1,2, nog steeds boven 1,0.

En zo wordt iedere volgende dag dat het Signaal nog loopt, afhankelijk van het Dagslot versus de Uiterste instap, óf de Stoploss wederom met 37 cent verhoogd, óf het Koersdoel met 37 cent verlaagd. Het Long Signaal “zwemt” zeg maar, hoe langer hij loopt, steeds verder een “Opwaarts Fuik” in. Door de Msl-Factor wordt de looptijd van de Signalen dus eigenlijk altijd beperkt tot enkele dagen. Voor Short Signalen geldt exact hetzelfde, maar uiteraard precies andersom.

 

Trackrecord

We zijn in februari 2018 gestart met deze Signaalsoort.
CropperCapture[313]
Uitleg Voorwaarde en Uiterste instapkoers
Voorwaarde – Een Tradesignaal wordt pas geldig als de Koers in het verloop van de dag Boven (ingeval van een Long Signaal), of Onder (ingeval van een Short Signaal) een bepaalde waarde komt. Omdat wij onze Signalen in de regel verstrekken rond/tussen de middag, zal op dat moment nog niet in alle gevallen aan deze Voorwaarde zijn voldaan. In die gevallen geven we bij het Signaal dan ook aan boven of onder welke Koers het Signaal pas geldig wordt. Dikwijls zal het dan zijn dat we zowel een Voorwaardelijk Long als een Voorwaardelijk Short Signaal geven voor een bepaalde Index of een specifiek Aandeel. In deze gevallen bepaalt dus het nog komende Koersverloop die dag of het Long of het Short Signaal geldig wordt. Bij de al wat betere Brokers kunt u deze Voorwaarde gewoon instellen, of u kunt het zelf te checken a.d.h.v. Realtime Koersen op sites als Dft.nl of Iex.nl. Het bestaan van een Voorwaarde wordt duidelijk bij de Signalen vermeld. Het draait om de variant die het eerste geldig wordt. Voorbeeld: als op een specifieke Index of Aandeel, waarop we zowel een Voorwaardelijk Long als een Voorwaardelijk Short Signaal geven, het Long Signaal geldig wordt, dan vervalt per definitie de Short variant.
Uiterste instapkoers – De Uiterste instapkoers is van belang om zich aan te houden teneinde een juiste verhouding te hebben tussen de potentiële winst en het potentiële verlies welke het Signaal bij opvolging kan hebben. Onze visie is dat de potentiële winst van een Signaal altijd groter moet zijn dan het potentiële verlies. Dus een Winst/Verlies-Ratio groter dan 1, want anders zwemmen we tegen de stroom in. Door zich te houden aan de Uiterste instapkoers, voldoen Trades zondermeer ruim aan deze Gouden Regel. Onze Signalen hebben een Winst/Verlies-Ratio van circa 1,5 tot 2. Er is dus wel enige ruimte om Signalen op te volgen op een moment dat die niet aan de Uiterste instapkoers voldoen. Voorbeeld: Long Signaal, Uiterste instapkoers 100, Koersdoel 103, Stoploss 98,5. W/V-Ratio dus 2, bij instap in deze Zone 98,5 – 100. Bij instap op 100,5 is de WV-Ratio 1,25, dus nog boven 1, dus dat is nog niet onverstandig. Bij instap op 101 is de WV-Ratio 0,8, dat wordt al wat minder verstandig.

Uitleg Money Management

Bij Traden op de beurs geldt, net als met andere dingen in het leven, dat je niet altijd wint. Verliestrades horen er simpelweg bij. Het gaat er bij per saldo succesvol traden dus niet om dát je de nodige keren verliest, maar hóe je verliest.

Ook wie onze Signalen volgt, zal weten dat winst en verlies elkaar opvolgen. Ook Traden is dus een mix van afzien en Genieten, en helemaal Ideaal is het nooit. Waar het bij succesvol Traden -Winst maken dus, ofwel geen verlies maken- om gaat is gewoon Terecht Vertrouwen, wat gebaseerd is op twee dingen: Hoeveel risico mag ik nemen met een Trade, en Hoeveel Succes is genoeg. Verwacht nooit The Jackpot, vrees anderzijds nooit Armageddon. Bescheidenheid & Kalmte is dus een Deugd voor iedere Trader.

Hoeveel risico neem ik met een Trade – Stel, u heeft 1000 euro om te Traden. U krijgt een Signaal van ons. Hoeveel geld gaat u steken in dat Signaal? Hoeveel Risico levert dat op? En hoe voelt dat? Dit zijn, zeker met Hefboomproducten, verschillende zaken. De manier om erachter te komen wat te doen, is een Order in te voeren op uw Tradingplatform met de Trade-Informatie uit ons Signaal (zonder deze uiteraard meteen door te voeren) alsmede de som geld die u erin wilt steken, en te zien wat het oplevert bij Succes, en wat het kost bij verlies. Een beetje serieus platform biedt deze mogelijkheid. Bent u bij verlies alle 1000 euro kwijt, dan is uw ingevoerde som ons inziens veel te groot, want als het mis gaat, bent u meteen klaar met uw Trading avontuur. Wij persoonlijk willen nooit meer dan 10% van onze beschikbare som Risico lopen in één Trade. Om over “toch maar hoopvol blijven zitten” in een verloren Trade maar helemaal te zwijgen.

Hoeveel Succes is genoeg – We willen het niet mooier voorspiegelen dan het is. Uit onderzoeken blijkt telkens weer dat de meerderheid van beleggers/traders per saldo verlies maakt. Als Trader ben je dus al aardig goed bezig als je Per Saldo géén verlies maakt. Onze Signalen hebben een netto initiële Winst/Verlies-Ratio van minstens 1,5. Een fout Signaal is dus minder duur dan een goed Signaal. Al bij gemiddeld 3 foute Trades tegen 2 Goede, is er Netto sprake van geen winst, maar ook geen verlies. Leuk als dit gebeurt, 2 keer winnen en 3 keer verliezen? Nee, frustrerend zelfs. Maar Per Saldo geen verlies, dus nog gewoon prima. Al bij 50/50, dus bij 1 Wintrade en 1 verliestrade, is er bij Stocktimer al sprake van Netto winst. Verwacht nooit dat de bomen tot in de hemel groeien. Het gaat om het gemiddelde Resultaat, niet om the rocky road daarnaartoe. En tot slot, Koersdoel behaald is einde Signaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


9 + een =