Swing Tradesignalen

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

 

De Stocktimer Swingtrade Signalen ontstaan ieder weekend en gelden voor de komende beursweek. Ze ontstaan op de Europese Indexen en AEX Aandelen.

De Signalen ontstaan op de Nederlandse AEX-index en alle 25 Aandelen welke genoteerd zijn aan deze index (dus de Aandelen ASML, ING, Shell, Unilever, Philips, Ahold en alle resterende 19 kleinere Aandelen).

De Signalen belopen normaliter circa enkele dagen tot uiterlijk een week. In de regel ontstaan er ieder weekend meerdere Signalen. De Swing Tradesignalen zijn bedoeld voor de wat actievere traders die gemiddeld dagelijks circa een half uur op de beurs actief willen en kunnen zijn.

Stocktimer verstrekt de Signalen ’s weekends, dus vooraf, voor eigen gebruik de komende beursweek, via e-mail aan haar Abonnees. De Signalen bevatten een indicatie van de Entry (Uiterste Instapkoers), Koersdoel en Stoploss.

De Signalen zijn bedoeld voor Trades vanaf de eerste dagen van de beursweek met een Koersdoel van circa 1% en een initiële Stoploss van circa 2%. Deze Stoploss wordt iedere volgende dag nadat het Signaal geldig werd (een Signaal wordt geldig zodra de Koers aan de Instap voldoet) verkleind met 0,5%, zodat het risico van het Signaal iedere dag verder afneemt. Zie onderstaande Voorbeeld Swingtradingsignalen.

De Signalen zijn te volgen met Hefboomproducten als Opties, ETF’s en Turbo’s.

De Signalen zijn in principe niet bedoeld om mee Over Weekend te gaan. Het is veilig om dus uiterlijk vrijdag voor eindebeurs lopende posities af te sluiten.

Voorbeeld Swingtradingsignalen

Long Signaal op AEX-index, Uiterste Instapkoers onder 560,12. Koersdoel circa 5,6 punten. Stoploss circa -11,2 punten, iedere volgende dag te verkleinen met 2,8 punten;

Short Signaal op AEX-index, Uiterste Instapkoers boven 560,12. Koersdoel circa -5,6 punten. Stoploss circa 11,2 punten, iedere volgende dag te verkleinen met -2,8 punten.

Uitleg Voorbeeld en werking Signalen

Aan de hand van het Long Signaal. De beste Instapmomenten liggen onder circa 560. Het Koersdoel ligt, uitgaande van 560, op circa 566,6. De initiële Stoploss is 552. Iedere dag na de instap dat het Signaal nog loopt, wordt de Stoploss 2,8 punten hoger. Dus op dag 2 is deze 554,8, …, en op dag 5 is deze gelijk aan de instap, dus 560.

Het is alleen zinnig om in te stappen, zolang de Koers zich gedurende de week nog niet echt noemenswaardig richting het Koersdoel heeft bewogen. Dus als de Koers bijvoorbeeld op maandag eerst de 561 bereikte, en vervolgens wegzakte onder 560, dan is instappen nog opportuun. Maar als de Koers in de eerste dagen van de week direct hoger opende en doorsteeg naar bijvoorbeeld 564, maar op donderdag toch ineens nog onder de 560 duikt, dan is instappen niet meer opportuun, want het is waarschijnlijk gewoon een gemiste kans. Het beste is om deze reden om in het begin van de week te zoeken naar instapmomenten.

Koersdoel en Stoploss zijn belangrijk, maar het is geen starre wet om deze altijd af te wachten. Stel dat er maandag werd ingestapt op 559, Koersdoel 566, en dinsdagmiddag bereikt de Koers al snel de 565, dan kan het opportuun zijn om dinsdagmiddag al de positie voortijdig af te sluiten met een mooie snelle winst, in plaats van nog te wachten of woensdag, donderdag of vrijdag nog dat laatste puntje stijging richting 566 volgt.

Ieder weekend zijn er normaliter meerdere Signalen, waarvan er dikwijls de daaropvolgende week ook meerdere gaan voldoen aan de Instap, dus geldig worden. Het is uiteraard niet de bedoeling om alle geldige Signalen ook op te volgen, want dit kan veel innerlijke onrust geven. Het is daarbij om dezelfde reden, maar tevens uit oogpunt van risicobeheersing ook verstandig om slechts met een bescheiden positie in de markt te zitten.

Het mooie van de Signalen is juist, dat ze gebruikt kunnen worden op het moment dat het beste schikt, overdag (Aandelen, Indexen) dan wel ’s avonds (Indexen met Futures, CFD, …), doch wel in de eerste helft van de week. Er zijn diverse manieren om te selecteren welke geldige Signalen te volgen. Wie bijvoorbeeld liefst alleen Indexen volgt, kijkt gewoon niet naar de Signalen op de Aandelen. Of wie liever nooit Short wil, kijkt alleen naar de Long Signalen. Bij meerdere geldige Signalen kan bijvoorbeeld ook simpelweg het Signaal geselecteerd worden dat het diepst in het instapgebied ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


9 + = tien